Brža regeneracija za uspeh u sportu

Kryokomora na podnikanie

Poboljšajte svoje performanse!

Krioterapiju koriste sportski klubovi širom sveta. Naše uređaje posećuju naprimer i igrači Mančestera junajted. Sportisti tokom treninga neprestano izvode razne fizičke aktivnosti, što može dovesti do raznih komplikacija od zamora mišića, iscrpljenosti a čak i do raznih povreda. Sami dobro znate da u ovim slučajevima niste u mogućnosti biti u punoj snazi. Zahvaljujući krioterapiji možete situaciju promeniti i što pre se vratiti u igru!

Blagotvorni efekti

Krioterapija omogućuje opuštanje organizma i na osnovu toga podršku terapijskih efekata.
Vaši kupci će danas ceniti dobro poznate efekte opšte regeneracije, lečenja stresa, hroničnog umora, upale zglobova, problema sa leđima, rekonvalescencije ili poboljšanja sportskih performansi.

Kryosauna zbaví stresu
Kryosauna do domácnosti

Oporavite se nakon vežbanja

Nakon vežbanja, mišićima u telu je potrebno vreme da se oporave. Trenutna istraživanja pokazuju da se ukupno vreme oporavka nakon krioterapije može skratiti, omogućavajući sportistima da se brzo vrate igri. Krioterapija takođe može pomoći u ublažavanju bolova u mišićima, kao i smanjenju verovatnoće bolova u mišićima. Pored toga, krioterapija takođe može pomoći u obnovi oštećenih mišića i tkiva nakon što su gurnuti do ili preko svojih granica. Krioterapija može pomoći da se ubrza proces oporavka stimulišući kretanje krvi i limfne tečnosti, što donosi preko potrebne hranljive materije i kiseonik u mišiće i tkiva. Pored toga, smanjuje upalu, što može pomoći u obnavljanju i oporavku mišića.

Kako krioterapija funkcioniše u sportu?

Korak 1: Sportista ulazi u kriosaunu

Nakon ulaska u kriosaunu, hladan mlaz mešavine azota i vazduha aktivira termoreceptore u koži. Oni počinju da šalju električne impulse u mozak. Centralni nervni sistem identifikuje stanje opasnosti. Ovim se aktivira složena reakcija prilagođavanja koja ima za cilj odbranu tela da preživi u izuzetno hladnom okruženju.

Korak 2: Vazokonstrikcija

Centralni nervni sistem šalje signale mišićima i vaskularnom sistemu, što dovodi do kontrakcije mišića i sužavanja krvnih sudova. Ovo ubrzava protok krvi, ishrane i drugih resursa od perifernih delova tela do jezgra tela.

Korak 3: Detoksikacija i obogaćivanje krvi

Da bi telo brzo snabdevalo glavne organe sa dovoljno hranljivih materija, počinje hiperprodukcija koja obogaćuje krv eritrocitima, kiseonikom, kolagenom i drugim neophodnim materijama. Metaboliti i toksini se brzo razgrađuju i eliminišu.

Korak 4: Vazodilatacija

Po izlasku iz kriosaune, termoreceptori prepoznaju povratak u normalno okruženje, što pokreće vazodilataciju i vraćanje obogaćene krvi u periferne delove tela. Hranljive materije koje prenosi krv apsorbuju periferni sistemi – mišići, tkiva, zglobovi i koža.

Zatražite neobavezujuću ponudu.

Pre nego što zatražite ponudu cene za kriokomoru celog tela CRYO CX, molimo Vas da popunite konfigurator. Ako slučajno ne znate kako da nešto konfigurišete, označite polje ne znam. Podešavanje konfiguratora će trajati nekoliko minuta, ali će nam pomoći da stvorimo ideju o proizvodu koji Vas znaima.  Ako ste zainteresovani za uređaj za lokalnu krioterapiju CRYO LC, popunite kontakt formu nakon što pritisnete dugme „Zahtev za ponudu CRYO LC“ i mi ćemo Vas kontaktirati. Ako ne želite da pišete ili popunjavate konfigurator, pozovite nas na broj telefona +421 907 026 201.