Terapija celog tela u kriosauni CRYO XC™

CRYO XC™ cryotherapy unit

O kriosauni CRYO XC™

Kriosauna je inovativni uređaj koji pruža krioterapeutski tretman celog tela na ekstremno niskim temperaturama. Kriosauna je postala jedan od najrasprostranjenijih oblika kriogene terapije. Jako je popularna i uspešna u oblasti sporta, zdravlja i velnesa. Upotreba krioterapeutske komore je jedna od najefikasnijih metoda terapije nakon povrede, u ublažavanju bola ili upale, koristi se za poboljšanje pokretljivosti, snage, fleksibilnosti, poboljšava stanje kod mnogih autoimunih bolesti, ima pozitivan efekat na proizvodnju kolagena i smanjenja celulita. Da bi se postigli ovi efekti, koristi ekstremnu hladnoću na temperaturama od -110 °C do -160 °C.

Kako funkcioniše procedura u kriosauni CRYO XC™?

Sistem meša pare tečnog azota sa vazduhom tako da se unutar kabine stvaraju ekstremno niske temperature. Pre početka samog postupka je kabina kriosaune prethodno ohlađena na standardnu temperaturu, a čim se proces predhlađenja završi, kabina je spremna za proceduru. Tokom nje se temperatura u kabini kreće od -110 °C do -160 °C u zavisnosti od podešenog režima. Dužina procedure može varirati i kreće se od 2 minuta do 3,5 minuta. Temperatura i dužina procedure se mogu promeniti u bilo kom trenutku tokom procedure u zavisnosti od zahteva klijenta.

CRYO XC™ Plus Cryotherapy unit
Callum Smith

Koji su efekti krioterapije celog tela?

Tokom procedure, veoma hladan vazduh brzo snižava temperaturu kože, na šta telo reaguje pokretanjem procesa vazokonstrikcije, odnosno sužavanjem krvnih sudova. Radi se o odbrambenoj reakciji tela na ekstremno okruženje. Kada se završi procedura i stimulacija niskim temperaturama, dolazi do procesa vazodilatacije, odnosno proširenja krvnih sudova, zahvaljujući čemu obogaćena krv dotiče do mesta iz kojih je istisnuta. Kada klijent izađe iz kabine kriosaune, oseća dejstvo endorfina. Ovaj proces, kao i proces pojačanog dotoka krvi u ekstremitete, može da traje čak do 4 sata.

Podrška CRYONiQ

U slučaju bilo kakvih pitanja koja se tiču kontrole kvaliteta, sertifikacije i standarda kvaliteta, kontaktirajte nas na adresi support@cryoniq.rs