CRYO XC™ Anthracite Pressurized
CRYO XC™ Anthracite Non-Pressurized

Ugradnja kriosaune celog tela

Krioterapija je tretman koji je svoju primenu našao u mnogim oblastima kao što su sport, zdravlje, velnes ili upotreba u kozmetici. Koriste je sportisti, privatnici, lekari, fizioterapeuti i drugi specijalisti za regeneraciju.

Ugradnja krioterapeutske komore pruža mogućnost da se klijentima pruži nova vrsta lečenja. Kao i kod svakog drugog oblika lečenja, kod krioterapije se moraju poštovati bezbednosna pravila.

Koji su uslovi za ugradnju kriosaune?

Pri uslov je ugradnja kriogene komore u dovoljno veliku prostoriju. Ona mora da ispunjava kriterijume za postavljanje kriokomore za celo telo. Preporučena površina je 15-20 kvadratnih metara.

Sama kriosauna Cryo XC™ je veoma univerzalna i pogodna za većinu tipova prostorija, jer se u rasklopljenom stanju može preneti i kroz vrata širine 60 cm, što je čini jedinstvenim uređajem. Međutim, puni se bocama sa azotom, te je pri izboru odgovarajuće prostorije potrebno uzeti u obzir neophodnost prolaza za boce sa azotom.

Naša kriosauna radi sa tečnim azotom, koji je gas komprimovan u tečni oblik. Azot u gasnom stanju je netoksičan i primarna je komponenta vazduha koji udišemo. Ipak, ako koncentracija azota u vazduhu pređe određenu granicu (ispod 19% u vazduhu u okruženju), postoji povećan rizik od hipoksije (stanje u kojem dolazi do nedostatka kiseonika). To može dovesti do vrtoglavice a u nekim slučajevima i do nesvestice. Zbog toga u naše uređaje ugrađujemo nekoliko bezbednosnih funkcija. Da bi se omogućilo izduvavanje azota iz kabine, neophodan je odgovarajući ventilacioni sistem ili izlaz kroz zid.

Kako bi se obezbedila maksimalna bezbednost u kriogenoj prostoriji, neophodno je ugraditi sistem za rekuperaciju vazduha. Prostorija takođe mora biti opremljena senzorom kiseonika koji signalizira nivo kiseonika. Ako je unapred podešeni nivo prekoračen, alarm će se ugasiti i ventilacioni sistem će se aktivirati kako bi se osiguralo da je prostorija bezbedna.

Stainless steel pressurized tanks for storage of liquid nitrogen
Transfer Hose
Liquid nitrogen vessel

Podrška CRYONiQ

U slučaju bilo kakvih pitanja koja se tiču kontrole kvaliteta, sertifikacije i standarda kvaliteta, kontaktirajte nas na adresi support@cryoniq.rs